SALE: tot 50% korting!
Mensen die snoozen zijn gelukkiger

Mensen die snoozen zijn gelukkiger

“Nog 5 minuten.” Je herkent het misschien wel: 5 keer je wekker af laten gaan en elke keer op die knop drukken om je nog eventjes om te draaien; ‘snoozen’. Snoozen wordt vaak gezien als een slechte of luie gewoonte. Maar wat blijkt? Iedere ochtend op die snooze-knop drukken is zo slecht nog niet. Volgens een Brits onderzoek zijn mensen die snoozen juist gelukkiger!

Snoozers zijn niet alleen gelukkiger

Er zijn twee type mensen: vroege vogels en nachtuilen. Vroege vogels springen bij het afgaan van hun wekker direct uit bed. Nachtuilen daarentegen drukken gerust nog een paar keer op de snooze-knop. Ben jij meer een nachtuil? Dan hebben wij goed nieuws voor je: mensen die snoozen zijn niet alleen gelukkiger, maar ook intelligenter en creatiever dan mensen die niet snoozen.

Waarom?

Vroeger hadden mensen een ander slaapritme dan nu. Men ging op tijd naar bed en stond weer vroeg op. Mede door de snooze-functie van de wekker en het moderne leven is ons ritme veranderd. Onderzoekers aan de universiteit van Londen beweren dat wij op deze veranderingen niet waren voorbereid. Men was gewend om bij het afgaan van de wekker meteen uit bed te springen. De onderzoekers stellen nu dat snoozers de nodige intelligentie hebben om hiermee om te gaan. Uit het onderzoek blijkt dat mensen die snoozen flexibeler zijn en zich beter kunnen aanpassen aan veranderingen. Een belangrijke reden hiervoor is dat zij naar hun lichaam luisteren in plaats van naar de wekker. Snoozers kunnen zelf de inschatting maken ze nog meer slaap nodig hebben.

Creatieve snoozers

Omdat snoozers naar zichzelf luisteren zullen zij eerder hun eigen dromen waarmaken. Dat maakt snoozers onafhankelijker en creatiever. Een onderzoek aan de universiteit van Southampton bevestigd dit, mensen die na 11 uur naar bed gaan en na 8 uur opstaan hebben een hoger inkomen en over het algemeen een comfortabelere levensstijl. Dit betekent echter niet dat je de hele tijd in bed moet blijven liggen, wanneer je 12 uur of langer in bed ligt dan heb je een grotere kans op vroegtijdig overlijden.

Dus wat betekent dit voor jou?

Druk morgen gerust een aantal keer op die snooze-knop en je bent klaar voor een nieuwe, creatieve dag!

Bron: Evening Standard
Gerelateerde producten